Οργανώνεις το γάμο σου και δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις; Έχεις μπερδευτεί με όλες τις προτάσεις και ιδέες που ανακαλύπτεις καθημερινά στο Pinterest και σε σελίδες διοργάνωσης γάμων; Σταμάτα να αγχώνεσαι κ εμείς θα σε βοηθήσουμε να βάλεις μια τάξη στην στοίβα με σημειώσεις που κρατάς και στις σκέψεις που σε κατακλύζουν.

Πρώτα απ’ όλα πρέπει να καταλήξεις σε δύο πολύ σημαντικά θέματα, το ύφος του γάμου σου και το νυφικό! Τα πάντα σε ένα γάμο συνδέονται με το νυφικό. Διάλεξε αποχρώσεις που να ταιριάζουν με το στυλ, το χρώμα και το ύφος του νυφικού σου και ένα θέμα που θα “κουμπώνει” στην προσωπικότητα τη δική σου και του συντρόφου σου φυσικά (δεν κάνει να τον παραμελούμε, είναι και η δική του μέρα!). Αφού καταλήξεις στο πως θα είναι ο τέλειος γάμος για εσένα, ήρθε η ώρα της οργάνωσης!

Προτίμησε έναν επαγγελματία που θα μπορεί να σου καλύψει όλες τις ανάγκες του γάμου. Έτσι όλα θα δένουν αρμονικά μεταξύ τους  και θα αφιερώσεις πολύ λιγότερο χρόνο, τον οποίο μπορείς να αξιοποιήσεις σε άλλες υποχρεώσεις του γάμου σου.

Ξεκίνησε από το προσκλητήριο! Το λάθος που κάνουν οι περισσότεροι είναι ότι το θεωρούν ασήμαντο να ασχοληθούν με αυτό το κομμάτι, αδιαφορώντας για το πόσο χρόνο χρειάζεται για να “στηθεί” και να τυπωθεί. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται βιαστικά και με πολλά λάθη τα οποία τις περισσότερες φορές είναι αδύνατον να διορθωθούν.  Μην ξεχνάς ότι τα προσκλητήρια πρέπει να είναι στα χέρια σου ένα μήνα πριν το μυστήριο , ώστε να έχεις χρόνο να τα στείλεις και να τα μοιράσεις. Εννοείται ότι και αυτό πρέπει να δένει χρωματικά με όλο τον υπόλοιπο γάμο, άλλωστε είναι το πρώτο δείγμα που βλέπει ο καλεσμένος σου και πρέπει να είναι προετοιμασμένος γι΄αυτό που θα δει εκείνη την ημέρα. Μια λεπτομέρεια που θα εντυπωσιάσει, είναι να ζητήσεις να τυπωθούν επάνω στα προσκλητήρια τα ονόματα στα οποία θα μοιραστούν.

Σειρά έχουν οι μπομπονιέρες. Θέλουν και αυτές χρόνο για να ετοιμαστούν, οπότε φρόντισε να έχεις επιλέξει έγκαιρα το “δωράκι” που θα χαρίσεις στους καλεσμένους σου. Μπορεί να είναι μια κλασική μπομπονιέρα με τούλι, δεμένη με κορδέλα στο χρώμα του γάμου σου, ένα προσωποποιημένο κουτάκι με τυπωμένα τα αρχικά σας ή ένα εντυπωσιακό αντικείμενο, που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς. Προτίμησε κουφέτα σοκολάτας, με γεύσεις ή και με ολόκληρο φρούτο για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

Το κομμάτι του κουμπάρου είναι το πιο σημαντικό! Γάμος χωρίς στέφανα, ποτήρι- καράφα και λαμπάδες, δεν γίνεται! Μην βιαστείς να διαλέξεις κάτι από αυτά , χωρίς πρώτα να τον συμβουλευτείς. Φρόντισε να μην ξεφύγεις οικονομικά από το ποσό που μπορεί να διαθέσει εκείνος. Ανάλογα με το στυλ μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από ασημένια στέφανα ή στέφανα διακοσμημένα με λουλουδάκια και χάντρες. Συνδύασε τα με ίδια διακόσμηση στην καράφα και το ποτήρι. Και προσοχή να μην ξεχάσετε το κρασί! Όσο για τις λαμπάδες και αυτές θα είναι στολισμένες όπως και η υπόλοιπη εκκλησία.1780842_1679472035660796_104261846311399098_n

Το τελευταίο και πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό του στολισμού. Αν διαλέξεις λουλούδια, φρόντισε να είναι της εποχής έτσι ώστε να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις. Συνδύασε τα ίδια λουλούδια στην ανθοδέσμη σου και στον στολισμό του αυτοκινήτου. Αν ο γάμος είναι το σούρουπο ή βραδάκι,  επέλεξε στο στολισμό σου φανάρια και κεριά.  Όλα είναι πιο όμορφα και ρομαντικά κάτω από το φως των κεριών! Μην φοβηθείς να παίξεις με πολλές αποχρώσεις. Απέφυγε το ένα ή δύο χρώματα στο στολισμό και τόλμησε να συνδυάσεις διαφορετικά χρώματα. Το αποτέλεσμα θα είναι πολύ εντυπωσιακό και σε καμία περίπτωση βαρετό και μονότονο.

IMG_0600

Αυτά είναι όσον αφορά τα βασικά του γάμου. Από εκεί και πέρα υπάρχει μια πληθώρα από ιδέες για να προσθέσεις μικρές λεπτομέρειες και να κάνεις εκείνη τη μέρα ακόμα πιο μοναδική και ξεχωριστή. Οτιδήποτε κι αν επιλέξεις, φρόντισε να απολαύσεις όλη τη διαδικασία του γάμου, χωρίς άγχος και πέσεις.

Κάνε ένα κλικ εδώ για περισσότερες ιδέες. Η ώρα η καλή!

 


Related Posts