Είναι το αγαπημένο μας θέμα και σίγουρα έχουμε πολλά να σου προτείνουμε!!! Είναι vintage, ρομαντικό, κοριτσίστικο και μοναδικά εντυπωσιακό! Συνδύασε όλα τα στοιχεία της ραπτικής όπως καρούλια, μεζούρες, ψαλίδια και σίδερα μαζί με φλοράλ υφάσματα, δαντέλες, πέρλες και φυσικά υλικά όπως η λινάτσα και πίστεψε με, το αποτέλεσμα θα είναι ονειρικό!

 

Για να τα βάλω λοιπόν σε μια σειρά θα ξεκινήσω από το βασικό, που δεν είναι άλλο από το προσκλητήριο, και θα προχωρήσω σε ότι χρειάζεται να έχεις για την βάπτιση της μικρής σου κόρης!

Το προσκλητήριο

Είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα γιατί είναι η πρώτη εικόνα που θα δώσεις στους καλεσμένους σου, οπότε μην το παραμελείς! Όσο ασήμαντο κι αν σου φαίνεται, πίστεψε με είναι η αρχή της δημιουργίας μιας όμορφης βάπτισης ή ενός γάμου. Πρέπει να είναι ξεκάθαρο το θέμα αλλά και τα χρώματα και τα υλικά, γιατί σύμφωνα με αυτό θα ταιριάξεις όλα τα υπόλοιπα.

IMG_1217

Πες μου έχεις ξαναδεί τέτοιο προσκλητήριο; Είναι χειροποίητο, εντυπωσιακό και σίγουρα δεν θα το βρεις πουθενά αλλού! Και σου το έχουμε σε 2 διαφορετικές εκδοχές:

IMG_1491 IMG_1498 IMG_1493 IMG_3767

Ξύλινη κουβαρίστρα- πρόσκληση μέσα σε κουτάκι διακοσμημένο με στοιχεία ραπτικής. Κι επειδή είναι χειροποίητο, μπορούμε να σου το προσαρμόσουμε όπως εσύ θέλεις! Προσκλητήριο και ραπτική πρώτη φορά έδεσαν τόσο πολύ! Σίγουρα θα είναι κάτι που κάθε καλεσμένος θα κρατήσει σαν ανάμνηση από τη βάπτιση σου.

Ακόμα και οι πιο απλές επιλογές παραμένουν όμορφες και σικάτες όπως το παρακάτω προσκλητήριο.

IMG_0263 IMG_0266 IMG_0265 IMG_0264

Μπομπονιέρες

Εδώ η έμπνευση δεν σταματά. Τόσες πολλές ιδέες και τόσα υλικά να συνδυάσεις που πραγματικά δεν ξέρω από που να ξεκινήσω. Μάλλον θα αρχίσω με τα πιο αγαπημένα μου!

IMG_1587

Είναι βαζάκι ραπτικής με μαξιλαράκι για τις καρφίτσες (όχι δεν περιλαμβάνονται στην μπομπονιέρα μην τρομάζεις!) και είναι εξ’ ολοκλήρου χειροποίητο άρα και μοναδικό.

IMG_1881 IMG_3769

Σου έχω και μεταλλικό κουτί ραπτικής διακοσμημένο με ραπτομηχανές και σίδερα!

IMG_3768 τελάρο-ρολόι-με-στολισμό-είδη-ραπτικής-επίτοιχο-17χ17-εκ-κωδ-2015109

Τα τελάρα ραπτικής είναι μια υπέροχη επιλογή για πολλούς λόγους! Πρώτον είναι τόσο όμορφα που πάντα κερδίζουν τις εντυπώσεις. Δεύτερον μπορείς να τα διακοσμήσεις όπως εσύ θέλεις. Οι επιλογές είναι αμέτρητες !

μπομπονιέρα-βάπτισης--κουβαρίστρα-μεταξωτό-λουλούδι-ψαλίδι-κορδέλα-μέτρο- κουβαρίστρα-κηροπήγιο

Οι κουβαρίστρες είναι από τα πιο αγαπημένα μου αντικείμενα ραπτικής. Ίσως επειδή είναι ξύλινες, μικρές και χαριτωμένες. Η δεύτερη κουβαρίστρα είναι μολυβοθήκη. Τι καλύτερο δώρο για να δώσεις στους μικρούς σου καλεσμένους;

μαξιλαράκι-ροζ-με-ψαλίδι-και-είδη-ραπτικής-12χ12-εκ

Ακόμα και ένα απλό μαξιλαράκι μπορεί να γίνει μια εντυπωσιακή μπομπονιέρα.

στεφανάκια-κρεμαστά-με-είδη-ραπτικής-15302-α-15302-β μπομπονιέρα-βάπτισης--ετικέτα-χάρτινη-με-κρεμαστά-κουβαρίστρα-ψαλίδι-μπρονζέ

Αν είσαι λάτρης της κρεμαστής μπομπονιέρας αυτές είναι 2 επιλογές που σίγουρα θα λατρέψεις.

IMG_1216

Κάθε μπομπονιέρα μπορεί να συνδυαστεί με τη βάπτιση σου αν προσθέσεις ένα μικρό στοιχείο είτε μεταλλικό είτε ξύλινο.

Η λαμπάδα

Η λαμπάδα της βάπτισης είναι από τα πράγματα που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του μυστηρίου. Θα πρέπει να είναι κομψή χωρίς πολλές υπερβολές και φυσικά να δένει απόλυτα με το σκηνικό εκείνης της ημέρας.

IMG_1823 λαμπάδα-βάπτισης--λαμπάδα-βάπτισης-τελάρο-με-είδη-ραπτικής- λαμπάδα-βάπτισης--λαμπάδα-βάπτισης-πλέξιγκλας-κουβαρίστρες- λαμπάδα-βάπτισης--λαμπάδα-βάπτισης-με-χάρτινη-ετικέτα-και-είδη-ραπτικής λαμπάδα

Το κουτί

Είτε προτιμήσεις να είναι ζωγραφισμένο στο χέρι είτε διακοσμημένο με υλικά ραπτικής, το χειροποίητο κουτί θα είναι κάτι που θα μείνει για πάντα σαν ανάμνηση στο παιδικό δωμάτιο.

IMG_1839 κουτί-βαπτιστικών κούτα-βάπτισης--κούτα-βάπτισης-τελάρα-με-είδη-ραπτικής- κούτα-βάπτισης--κούτα-βάπτισης-με-χάρτινη-ετικέτα-και-είδη-ραπτικής ραπτομηχανή-κουτί-μαρτυρικών-λαδοσέτ

Το μαρτυρικό

Θα σε άφηνα νομίζεις χωρίς μαρτυρικό που να ταιριάζει;

IMG_3241

Κι επειδή σε κούρασα, θα κλείσω κάπου εδώ το άρθρο μου. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας είτε τηλεφωνικά στο 2374092008 είτε μέσω email στο info@bombom.gr για να οργανώσουμε παρέα τη βάπτιση σου με θέμα την ραπτική!

IMG_1898

 

 

 

 


Related Posts