Διανύουμε περίοδο βαπτίσεων και σίγουρα πολλές μανούλες και νονές προσπαθείτε να σχεδιάσετε την τέλεια βάπτιση! Τι πρέπει να προσέξετε και ποιες είναι οι αρμοδιότητες του καθένα; Είμαστε εδώ για να σας λύσουμε κάθε απορία!

Η κάθε μεριά έχει τις δικές της υποχρεώσεις στη βάπτιση. Παρόλα αυτά μαμά και νονά πρέπει να είναι πάντα σε συνεννόηση σχετικά με το ύφος της βάπτισης, το θέμα και τα χρώματα. Σίγουρα δεν θα θέλατε να βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να έχετε δύο διαφορετικά θέματα στην εκκλησία. Προτιμήστε να κάνετε τα ψώνια σας μαζί και εμπιστευτείτε κατά προτίμηση έναν επαγγελματία που θα αναλάβει όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν και τις 2 μεριές.

Οι υποχρεώσεις των νονών:

Οι νονοί είναι το σημαντικότερο πρόσωπο της βάπτισης. Το έργο του στη βάπτιση είναι ιερό και γι΄αυτό οι υποχρεώσεις του αφορούν σε ότι έχει να κάνει με το κομμάτι του μυστηρίου. Πέραν από το να πληρώσει την εκκλησία και να πάρει το σταυρό, ο νονός αναλαμβάνει το ρούχο και τα παπούτσια που θα φορέσει το νεοφώτιστο, τα λαδόπανα, το σετ λαδιού που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της βάπτισης, ένα κουτί που θα είναι όλα αυτά τοποθετημένα μέσα και φυσικά τη λαμπάδα. για όσους θέλετε, μπορείτε να διαλέξετε και μαρτυρικά, τα οποία συνήθως μοιράζονται στους πλησιέστερους συγγενείς.

SG2

Οι υποχρεώσεις των γονέων:

Οι γονείς στη βάπτιση, σε αντίθεση με τον νονό, έχουν να αναλάβουν θέματα που αφορούν τους καλεσμένους. Ξεκινάμε πάντα με το προσκλητήριο κι έπειτα διαλέγετε τις μπομπονιέρες, όπου όλα πάντα ταιριάζουν θεματικά. τέλος, αναλαμβάνετε το στολισμό της εκκλησίας και τα κεράσματα που θα προσφέρετε μαζί με τις μπομπονιέρες. Προτιμήστε το candy bar όπου μπορείτε να έχετε μια ποικιλία από διάφορα γλυκά όπως cupcakes, macarons, μπισκότα, διάφορες γεύσεις σε κουφέτα, ποπ κορν και μαλλί της γριάς. Μην ξεχνάτε τους μικρούς σας καλεσμένους! Χαρίστε στα παιδιά δωράκια που ταιριάζουν με το θέμα της βάπτισης σας και χωνάκια με ζαχαρωτά ή σοκολάτες.  Για τους ζεστούς μήνες του καλοκαιριού, μπουκαλάκια με κρύο νερό ή δροσερή λεμονάδα θα είναι κάτι που θα εκτιμήσουν πολύ οι καλεσμένοι σας!

IMG_0607


Related Posts